top of page

Metodologia

Aquest treball té dues parts diferenciades: la part teòrica i informativa, i la part  pràctica i productiva. Primer es presenta el sistema de representació dièdric directe i seguidament una informació determinada de la Realitat Augmentada, com a part teòrica. I en segon lloc, s'explica com s'ha creat el producte final d'acord amb els diferents programes utilitzats per arribar al resultat final.


La informació està extreta, principalment, d'Internet i de forma verbal, ja que existeix molt poca informació documentada en llibres. Tot i això, no vol dir que sigui errònia ni que estigui equivocada. Primer s'ha explicat el sistema de representació dièdric directe amb exemples perquè l'explicació sigui més clara i entenedora i s'han comentat els problemes de percepció visual que tenen la majoria d'alumnes. Seguidament, un petit estudi de la percepció visual i la visualització ha estat realitzat de manera esquemàtica perquè sigui fàcil d'entendre amb alguns exemples d'ajuda. Més tard, entra en joc la Realitat Augmentada, on hi ha alguna pàgina introductòria i d'aquesta s'expliquen els tipus, la història, els components necessaris per dur-la a terme, la situació actual i les diverses aplicacions que té en el nostre món. Després de la part epistemològica de la Realitat Augmentada, es dóna informació de diverses empreses les quals es dediquen a aquesta tecnologia i es realitza un petit estudi a nivell local. Al final s'especifica la creació i el procés de com s'ha creat el producte final.


Per crear el producte final, s'ha utilitzat el Google Sketchup per desenvolupar les figures tridimensionals; l'Aumentaty Author, per fer el pas del 3D convencional i virtual propi d'un ordinador, a la Realitat Augmentada; i l'Aumentaty Viewer, per poder observar les figures resultants d'aquest procés.


Finalment, s'ha escanejat el tema del llibre de dibuix tècnic en qüestió i a través d'un programa d'edició s'ha retocat per relacionar les imatges bidimensionals del llibre amb els marcadors de Realitat Augmentada corresponents amb cada figura.

Contacte:
 

Treball de Recerca 2014 - 2016

Escola Pia de Granollers

Granollers, Barcelona

Realitzat per: Jordi Cantí

Tutor/a: Núria González

Agraïments:

A Núria González. A en Víctor Moreno.
A la meva família. Al projecte AUMENTAR.
A Pangea Reality. A en Joan Montes.
A Aumentaty.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2016 by Jordi Cantí.

bottom of page