top of page

EDUCACIÓ

 

Actualment la majoria d'aplicacions de Realitat Augmentada per a projectes educatius es fan servir en museus, exhibicions o aules d'escoles.

 

Entre les plataformes més utilitzades de la comunitat educativa destaca Aurasma d'HP. La tecnologia de reconeixement d'imatges d'Aurasma utilitza la càmera de fotos del telèfon intel·ligent o de la tablet per reconèixer el món real i llavors posar-hi a sobre una capa amb informació.

 

Es diu que actualment els nens arriben a les aules sobre-estimulats per l'entorn a través dels videojocs i la televisió, de manera que els mitjans tradicionals, llibres de text i pissarra, possiblement no aconsegueixen cridar el seu interès. La Realitat Augmentada es pot utilitzar per complementar els materials didàctics amb models virtuals que estimulin la percepció i ajudin a la comprensió dels conceptes, com en el cas d’aquest Treball de Recerca, el qual el seu objectiu és fer del dibuix tècnic una assignatura més entenedora i alhora més dinàmica sent un complement el qual un es pugui recolzar per entendre millor el temari. En aquest cas, el sistema dièdric directe. Tot i això, segons Albert Rivas, director de màrqueting de Pangea, empresa que es va visitar líder en RA a Catalunya, diu que el futur de la Realitat Augmentada no serà tan bo com s'espera. És degut al cost del producte, l'empresa creadora de RA quan vengui el producte a les editorials, farà que es provoqui un encariment dels preus dels llibres. Per evitar aquest augment, les empreses desenvolupadores d'aquesta tecnologia hauran d'abaratir el preu i no els hi sortirà a compte la seva comercialització. Per tant, no serà un bon mercat per als creadors.

 

Un altre exemple clar són les col·leccions Dokéo. Són un conjunt d'enciclopèdies, quaderns temàtics i documentals per a nens des de més de 3 anys que utilitzen la Realitat Augmentada. Sense dubte, aquesta i altres aplicacions són tremendament didàctiques i per tant de gran ajuda en la tasca d'ensenyar i aprendre.

 

Per acabar, remarcar que la proposta d'aquest treball també és una bona aplicació d'aquesta tecnologia, ja que en el dibuix cal una ajuda complementària d'aquestes característiques.

Contacte:
 

Treball de Recerca 2014 - 2016

Escola Pia de Granollers

Granollers, Barcelona

Realitzat per: Jordi Cantí

Tutor/a: Núria González

Agraïments:

A Núria González. A en Víctor Moreno.
A la meva família. Al projecte AUMENTAR.
A Pangea Reality. A en Joan Montes.
A Aumentaty.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2016 by Jordi Cantí.

bottom of page